Winkelwagen Geen producten

Helpt het om er een nachtje over te slapen bij een grote beslissing? - NoseTubes.nl

Helpt het om er een nachtje over te slapen bij een grote beslissing? - NoseTubes.nl

Helpt het om er een nachtje over te slapen bij een grote beslissing?

Het advies slaap er eens een nachtje over bij het nemen van een belangrijke beslissing, blijkt geen goed idee te zijn. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit het proces net moeilijker maakt.

Voorheen werd gedacht dat rust helpt bij het doorhakken van belangrijke knopen. Een goede nachtrust heeft volgens de onderzoekers aan de Harvard Business School net het omgekeerde effect. De resultaten verschenen in het magazine Journal of Behavior Decision Making. In een laboratorium werden twee groepen bestudeerd. Alle deelnemers kregen twee verschillende computertassen te zien en konden deelnemen aan een schiftingsvraag om het door hen gekozen exemplaar te winnen.

Een groep moest onmiddellijk een keuze maken en een gok doen en de andere mocht er een nachtje over slapen.  Daaruit bleek dat de tweede groep moeilijker kon beslissen tussen de twee tassen. Door de extra tijd kregen de deelnemers namelijk met twijfels te kampen. Ook gingen ze zich hechten aan het gekozen item. Deze resultaten betekenen volgens de onderzoekers niet dat je ondoordachte keuzes moet maken. Het blijft belangrijk goed na te denken over je opties en ervoor te zorgen dat je wakker en alert bent wanneer je de knoop doorhakt.

afbeelding: © Thinkstock.

Bron:
http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2516223/2015/11/06/Helpt-het-om-er-een-nachtje-over-te-slapen-bij-een-grote-beslissing.dhtml
    13-11-2015 14:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

NIEUW: de ChitoRhino neusdouche!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren, het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden.
U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.